Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat heb je echt nodig?

Hoe u van onnodige moeilijkheden in het leven af ​​kunt komen en gelukkiger kunt worden? Het pad naar eenvoud begint met het bewustzijn van ware behoeften. Hoe je dat doet? Stapsgewijze instructie.

“Leven is gewoon – betekent het verschil zien tussen” te “en” genoeg ” – benadrukt de coach Mark Berg. Om dit te leren, biedt hij aan om te zoeken naar zijn “evenwichtspunt”. Om dit te doen, moeten we onze waarden en ambities herzien. laten we beginnen.

Op zoek naar het belangrijkste

De eerste stap in de richting van eenvoud: om te begrijpen wat voor ons belangrijk is wat de ziel bij ons ligt. De audit begint met een vraag voor zichzelf: “Wat zijn mijn diepste behoeften?”

Hier is het de moeite waard om naar de hoofdspecialist over dit onderwerp te luisteren – de Amerikaanse psycholoog Abraham Maslow. Volgens hem worden onze behoeften besteld als de “vloeren” van de piramide. Aan de basis – fysiologische behoeften (voeding, slaap). Het volgende niveau is erop gebouwd – de behoefte aan veiligheid. Dan komt de wending van sociale behoeften, behoeften aan beoordeling, erkenning en zelfontwikkeling. Dit alles is de componenten van een harmonieus leven.

Met vitale behoeften is alles duidelijk. We zullen het lichaam niet verzadigen – sterven. We kunnen niet lang zonder slaap doen. In het geval van psychologische, emotionele, spirituele behoeften is het moeilijker voor ons om het gevoel van “honger” op te merken. We hebben de neiging om behoeften en verlangens te verwarren, en deze verwarring kan een bron van interne conflicten worden.

Behoeften en verlangens

Bewustzijn is nodig om te beseffen. Voldoende behoeften speelt een belangrijke rol in de manier van evenwicht. Verlangens zijn een andere zaak. Ze mogen niet correleren met enige behoefte. Verlangen leidt niet tot harmonie, eerder – schendt het. Het leidt ons weg van de belangrijkste en lokt ons met een illusoire voordelen.

We willen bijvoorbeeld werken om te voldoen aan de noodzaak van beveiliging. We krijgen geld dat we kunnen uitgeven aan eten, kleding, betaling van huisvesting. Maar als we een pak van een prestigieus merk erop willen kopen, denken we op dat moment dat het in een pak kouder zal zijn dan wij? Uiteraard verplaatsen we iets anders.

Marketeers hebben dit mechanisme goed bestudeerd. Ze proberen ons te overtuigen dat onze verlangens eigenlijk onze behoeften zijn. Afisha en video’s op tv beschrijven een nieuwe telefoon of reizen naar de uiteinden van de wereld, alsof het precies is wat we niet zonder kunnen. Toegegeven, we wisten dit niet totdat we een advertentie zagen.

Maar zijn er nuttige verlangens? Natuurlijk, als ze voldoen aan onze behoeften in zelfontwikkeling, als we daarin een bron van motivatie, passie, enthousiasme kunnen vinden. In tegenstelling tot het emotionele “fastfood”, dat de consumptiecultuur ons biedt, kunnen ware verlangens een eindeloze bron van vreugde en betekenis worden.

Verander gedrag

Voor een volledig leven hebben we voedsel nodig, bescherming tegen de grillen Arts noemt tien voedingsmiddelen die het libido bij mannen verhogen van het weer, waardevolle relaties met mensen, intellectueel en spiritueel voedsel. En ook? Hoe zit het met wat er nu in ons leven aanwezig is, we hebben echt nodig? Dit gaat niet over het veranderen in asceten en verhuizen naar een afgelegen dorp. Integendeel, om af te komen van wat Burns Us leidt weg van gedachten over de hoofd.

Het opstellen van een lijst met belangrijke dingen zal het mogelijk maken om te kijken hoe we leven en hoe we willen leven. In het proces moet je wat gewoonten in twijfel trekken en toegeven dat we veel tijd besteden aan dingen die het niet kosten. Dit is een pijnlijke, maar noodzakelijke fase, waarna het voor ons gemakkelijker wordt.

In de toekomst zal dit de keuze vergemakkelijken die we moeten maken. We ontwikkelen zich constant, onze prioriteiten veranderen. Om alle wijzigingen door te brengen uw belangrijkste waarden en ambities – dit is de taak die in gedachten moet worden gehouden. Realiseren dat we ons naar beneden trekken, kunnen we handelen. Dit betekent verplichtingen aannemen: om minder te consumeren, is het verstandiger om de keuze te benaderen, de relatie te onderhouden waarin we erbij betrokken zijn geraakt, niet om tijd te verspillen aan kleinigheden. Als we alleen om je heen achterlaten wat met ons op een diep niveau resoneert, zullen we geluk vinden.

Begrijp uw verlangens: stief -door -stap instructies

Vind evenwicht. Leef in harmonie met jezelf kan een moeilijk doel zijn. Om het te bereiken, moet u uw waarden overschatten en proberen het contact met onze diepe levensbehoeften te herstellen. Niet alleen fysiologische, maar ook die geassocieerd met betrokkenheid, herkenning, respect en zelfrealisatie.

Focus op belangrijk. Bepaal wat belangrijk voor u is – in het materiële en spirituele plan. De grens tussen het feit dat we echt nodig hebben, en wat onze “willen” is gefascineerd voor ons is gefascineerd. Sommige verlangens zijn oppervlakkig, terwijl anderen kansen bieden voor ontwikkeling, enthousiasme en motivatie. Wees voorzichtig.

Houd rekening met echte behoeften. Gewoonten en manier van denken kunnen een rem worden op weg naar het vinden van ware behoeften. Maak een lijst van wat belangrijk voor u is. Alles wat er niet in is opgenomen, is wat u vasthoudt aan gewoonte of onder invloed van verlangens. Nadat je dit hebt gerealiseerd, kun je je leven geleidelijk bevrijden van afval en onnodige verplichtingen.

Leave a Comment

0.0/5